Създават работна група за по-ясни критерии за званието "Почетен гражданин на Русе"

1
Председателят Иво Пазарджиев направи предложение по време на 21-ото заседание на ОбС – Русе
Председателят Иво Пазарджиев направи предложение по време на 21-ото заседание на ОбС – Русе Снимка: ОбС Русе

Общинският съвет намери решение на създалата се през последните седмици ситуация относно удостояването със званието „Почетен гражданин на град Русе“ и като цяло с процедурата по номинация

Припомняме, че след номинацията на спортния журналист от РТВЦ Русе Александър Недков за почетен гражданин на Русе, имаше обществено негодувание.  Дружеството на българските журналисти в Русе разпространи до медиите писмо, изпратено до кмета Пенчо Милков, за удостояването на журналиста с друга награда - почетен знак. Затова от общината замразиха номинацията на Недков и решиха да създадат работна група, която да взема решения относно  критериите за званието "Почетен гражданин на град Русе". 

Работната група ще се състои от 7 членове от всяка политическа група в местния парламент. Съветът гласува това да бъдат Косьо Станев, Орлин Дяков, Росица Георгиева, Елеонора Николова, Деана Тонева, Мирослав Славчев и Дауд Ибрям, като неин председател беше избран Орлин Дяков.

Те ще излязат с решение не по-късно от 14 юни 2021 г., когато ще се определят и съответните промени в Наредба №17.   

По този начин критериите за избор на почетни граждани ще бъдат прецизирани, а решенията от Общинския съвет ще се вземат единодушно, както следва да бъде.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари