Съвременният Русе

3

На фона на предстоящите празници не е желателно да бъдем негативни, но все пак не бива и да си заравяме главите в пясъка.

В момента повечето русенци споделят в социалната мрежа кадри от коледната украса в града, в домовете си или пък картинки с камини и чаши с греяно вино...

Попаднахме обаче на една публикация, която има малко по-различен характер и снимките към нея са по-мрачни, но пък ...реални.

Ето какво гласи въпросният текст:

"Уважаеми щатни фотографи, с риск да си навлека гнева и бъда обвинена в негативно и песимистично мислене правя този скромен и аматьорски пост.

Той е породен от многото венцехвални фотографии на достиженията в нашия град. 90% от тях са направени от високо и по тъмно с дрон.

Но се виждат едни празни безлюдни площади(поради дългите експозиции, а и липсата на хора в града). Сиреч никакъв живот, а за динамика да не говорим.

И понеже не разполагам с дрон и за съжаление нямам криле, аз ходя по земята.

Ето защо, създавайки това албумче, се обръщам към малко останалите млади и образовани хора да използват социалните мрежи не за фалшиви илюзии, а за развиване на гражданското мислене на едно социално общество."

Постът е придружен от 45 снимки с различен коментар към тях, като ние сме избрали само няколко от фотосите.

Всички кадри може да видите ТУК, а изводите оставяме на вас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари