Съвместни действия при кризи обсъдиха Анатоли Станев и командирът на Сухопътните войски

1

Губернаторът на Русе посочи като пример взаимодействието между Областната администрация и Министерството на отбраната по време на мигрантския натиск от Украйна

На среща днес областният управител на Русе Анатоли Станев и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков обсъдиха координацията между двете институции при възникване на кризисни ситуации. Според Станев през последните години се доказва необходимостта от добро сътрудничество и бърза координация между военни и цивилни структури. Като пример той посочи взаимодействието между Областната администрация и Министерството на отбраната по време на мигрантския натиск от Украйна. Припомняме, че тогава се наложи Областната управа в Русе да оказва съдействие при транспортирането и настаняването на бежанци от конфликта. Голяма част от търсещите убежище преминаваха през Букурещ, като оттам до страната ни те често бяха извозвани с автобуси на силовото ведомство.

Благодарен съм за професионализма и бързината, с която реагират от военното формирование в града винаги, когато имаме нужда. С подполковник Павлин Илиев в сме постоянна връзка. Той и личният състав на гарнизона винаги подхождат отговорно във всяка ситуация“, коментира Станев.

В срещата участва и началникът на гарнизона и командир на Военно формирование 32420 подполковник Павлин Илиев. От страна на гарнизона е оказвано пълно съдействие на всички органи на държавната и местна власт при наводнения, пожари, както и в усложнена зимна обстановка. Няма как да не бъде отбелязано и, че с участието на военното формирование се провеждат и множество събития, целящи опазването на българските традиции и насърчаването на младите да изберат военната професия. Военнослужещите в Русе са част от отбелязването на всеки официален празник в града. От своя страна генерал-майор Дешков и подполковник Илиев бяха категорични, че ще продължат да оказват необходимото съдействие по всякакъв начин.

Генерал-майор Деян Дешков е роден на 25-и ноември 1975 година в Чирпан. Завършил е Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново, а в последствие и Военна академия „Г.С. Раковски“ в София. Преминал е през всички нива на йерархията в армията, а също така се е обучавал в Армейски командно-щабен колеж и Военен колеж на Сухопътните войски в САЩ. Има множество мисии зад граница в периода между 2004-а и 2011-а година, като е бил командир на рота в 4 пехотен батальон в Ирак, а също така и на летище Кандахар. Носител на редица отличия, сред които и Почетен-награден знак „България-НАТО“ – II степен от министъра на отбраната през 2014 година. От края на миналата година е командир на Сухопътни войски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари