Съвети за удължаване живота на пералнята

0
За да имаме наистина чисти дрехи, трябва да се грижим за любимия си уред
За да имаме наистина чисти дрехи, трябва да се грижим за любимия си уред

За да имаме наистина чисти дрехи, трябва да се грижим за любимия си уред

Почти всички имаме перални машини в домовете си. Толкова сме свикнали с пералнята си, че изглежда направо невероятно все още да има нещо, което да не сме чували или да не знаем за нея. И все пак е възможно. Съществуват някои неща, с които не всички притежатели на перални машини са запознати. Още повече, има такива неща, които спомагат за удължаването живота на този иначе незаменим за дома и живота ни домакински електроуред, пише Обекти.

През април 2016 компанията GloTech Repairs, специализирана в поправката на домакински уреди, след извършено изследване сред клиентите си съобщи, че повече от половината притежатели на перални ги почистват не по-често от веднъж на няколко месеца, а дори и още по-рядко.Това е голяма грешка, твърдят специалисти, особено ако държим пералнята ни да функционира добре, а ние да се радваме на добри резултати. За да имаме наистина чисти дрехи, трябва да се грижим за любимия си уред по възможно най-добрия начин.

Като правило се препоръчва измиването и почистването на пералнята машина веднъж месечно. Съществуват достатъчно препоръчани от специалистите методи за това как да направиш това почистване по-ефикасно.

1 – оставете пералнята да поработи празна и то с колкото се може по-висока температура на водата. Идеята е така да се елиминират всички натрупани вътре в машината бактерии.

2 – някои специалисти препоръчват добавянето на бутилка бял оцет, когато пускате пералнята с празен барабан. Други пък имат различна стратегия: добавят половин чаша хлор в чекмеджето за перилен препарат.

3 – важно е почистването на вратата и прозореца на пералната машина. Почиствайте с неабразивен текстилен материал гумените части, за да отстраните натрупалите се по тях остатъци и вещества. Ще останете изненадани колко мръсотия може да се събере в тази част на пералнята.

4 – не забравяйте и отделенията за перилен препарат и омекотител. Те трябва да се почистват с гореща вода и, ако е възможно, с четка.

Според цитирания източник, ако се спазват всички тези препоръки, животът на вашата пералня ще се увеличи значително, а изпраните от нея дрехи ще бъдат значително по-чисти. Освен това, така се спестяват не малко пари, които иначе ще бъдат похарчени за поправка или закупуване на нова пералня по-рано, отколкото би се наложило по принцип.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари