Съвети на полицията в Русе към шофьорите, загубили регистрационните си номера в пороя

4
Какво да правите ако нямате късмета някой да намери изпадналите ви номера на автомобила
Какво да правите ако нямате късмета някой да намери изпадналите ви номера на автомобила Снимка: Dunavmost

Какво да правим, ако номерът на колата ни изчезне в пороя

Този въпрос, който стана стана изключително належащ и актуален след падналия проливен дъжд вчера в Русе, бе зададен от Русе Медиа към полицията в Русе.

Много от хората търсят изгубените табели на автомобилите си по групите в социалните мрежи, а други пък качват там намерените номера, за да ги предадат на собствениците им. Ако обаче пострадалият шофьор няма късмета да си открие табелата по този начин, се налага ходене по институциите.

Според нормативните уредби в страната, когато една от табелите липсва, независимо дали е загубена или открадната, автомобилът подлежи на пререгистрация, като се издава и нов талон.

От сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Русе информират, че хората, които са намерили регистрационни табели, могат да ги предадат в сектора или в районно управление, а от там ще издирят или уведомяват собствениците им, че могат да си ги вземат и така да си спестят разходи и загуба на време. По този начин няма нужда от пререгистрация на автомобила.

В противен случай, ако собственикът на превозното средство не успее да намери регистрационния номер на автомобила си, ще трябва да го пререгистрира.

Ако имаме загубен или откраднат номер, водачът трябва да отиде и да го обяви в районното управление там, където се предполага, че е изгубен или откраднат. След като бъде обявен, трябва да посети „Пътна полиция“ и автомобилът да бъде пререгистриран.

От „Пътна полиция“ информират още, че ако номерът е повреден, но се виждат буквите и цифрите на него, може да се направи нов във фирма „Безконтактни мултиплексорни вериги“ ЕООД (БМВ), която произвежда всички табели от години. Така не е нужна пререгистрация и разходите са по-малки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари