Състоянието на Пенчо Милков е умерено тежко

7
Кметът на Русе е с температура, болки в гърдите, суха кашлица, отпадналост. Има и пневмония
Кметът на Русе е с температура, болки в гърдите, суха кашлица, отпадналост. Има и пневмония

Кметът на Русе е с температура, болки в гърдите, суха кашлица, отпадналост. Има и пневмония

По думите на д-р Маргарита Николова всички контактни лица са под 14-дневна домашна карантина. Нямат симптоми и оплаквания. Николова обясни, че епидемиологичното проучване продължава.

Тя каза още, че сградата на общинската и областната администрации е затворена днес за дезинфекция, а утре ще бъде отворена отново.

"Дадени са инструкции на персонала - да си следят здравословното състояние и при най-малките симптоми да не ходят на работа", каза Николова.

Николова обясни, че симптомите на кмета Пенчо Милков са от 2 юли тази година. Изразяват се в температура, болки в гърдите, суха кашлица, отпадналост. Има и пневмония. Настанен е в Белодробната болница в Русе.

Управителят на лечебното заведение д-р Светослав Дачев обясни, че състоянието на Милков е умерено тежко.

"Има клинична картина на истинска пневмония - кашлица, температура и обща отпадналост, усложнена от наличието на коронавирус. Лечението е по стандарт. При нас са настанени още шестима души с коронавирус. От тях двама са в добро състояние и вероятно ще бъдат изписани", каза Дачев.

Областният управител на Русе Галин Григоров обясни, че на 2 юли т.г. е имал среща с Пенчо Милков.

"Нямам оплаквания към момента, направил съм си и PCR-тест. Резултатът от него очаквам в ранния следобед днес", каза Григоров.

Заместник областният управител на Русе Валентин Колев, който от днес е и временно изпълняващ длъжността областен управител, заяви, че са предприети всички мерки, като до края на седмицата няма да се организират прояви в сградата на общинската и областната администрация.

Заместник-кметът по хуманитарните дейности на Русе Енчо Енчев, който временно ще изпълнява длъжността кмет, обясни, че е организирана дезинфекция на всички сгради на общината.

"В момента нашите служители работят онлайн. Сред карантинираните са останалите трима заместник-кметове на Русе и още двама-трима служители, които са били на оперативка. Очаквам този следобед да излязат резултатите от PCR-тестовете им", каза Енчев.

Той обясни, че до края на седмицата са отменени всички културни събития в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари