САЩ разкриха заговор за убийството на съветник на Тръмп

0
Обвинен е ирански агент
Обвинен е ирански агент Снимка: O. Douliery

Джон Болтън, бивш съветник на правителството на Тръмп по въпросите на националната сигурност, благодари на ФБР за разкриване на заговор за убийството му

Ирански агент е обвинен в заговор за убийството на Джон Болтън, бивш съветник на правителството на Тръмп по въпросите на националната сигурност, като предполагаемо отмъщение за американския въздушен удар, при който беше убит популярен и влиятелен генерал в Иран, предаде Асошиейтед прес, като се позова на министерството на правосъдието на САЩ.

Шахрам Пурсафи, идентифициран от американски служители като член на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция на Иран, понастоящем се издирва от ФБР по обвинения, свързани със заговора за убийство, допълва БТА.

Прокурорите заявиха, че деянието вероятно е било планирано като отмъщение за удара през януари 2020 г., при който беше убит Касем Солеймани, командващ елитните ирански сили "Кудс".

В изявление Болтън благодари на ФБР и министерството на правосъдието за работата им по разработване на случая.

"Въпреки че сега не може да се каже много, едно е безспорно: иранските управници са лъжци, терористи и врагове на Съединените щати", каза той.

"Не за първи път разкриваме ирански заговори за отмъщение срещу лица на територията на САЩ и ще работим неуморно за разкриването и пресичането на всеки един от тези опити", заяви помощник главният прокурор Матю Олсън, най-високопоставеният служител по въпросите на националната сигурност в министерството на правосъдието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари