САЩ потвърдиха, че в Украйна са използвани китайски боеприпаси

1
Вашингтон е готов да предприеме действия, ако се потвърди, че Пекин е извършил доставките
Вашингтон е готов да предприеме действия, ако се потвърди, че Пекин е извършил доставките Снимка: Уикипедия

Вашингтон е готов да предприеме действия, ако се потвърди, че Пекин е извършил доставките

САЩ потвърдиха, че на бойните полета в Украйна са използвани китайски боеприпаси, за които подозират, че са били изстреляни от руските сили, съобщиха правителствени източници, цитирани от агенция Киодо и БТА.

Източниците уточняват, че не е ясно дали боеприпасите са били доставени от Китай, но са добавили, че Вашингтон е готов да предприеме действия, ако се потвърди, че Пекин е извършил доставките.

На фона на множеството разногласия между САЩ и Китай, наскоро официални лица заявиха, че Вашингтон разполага с разузнавателна информация, която показва, че Пекин обмисля да изпрати оръжия и боеприпаси на Русия.

"Това е нещо, за което сме бдителни и продължаваме да наблюдаваме внимателно", заяви служител на Държавния департамент на САЩ. Вашингтон е уведомил някои от своите партньори за потвърждението.

Очаква се китайският президент Си Цзинпин да направи тридневно държавно посещение в Москва, което започва от понеделник.

Американското правителство е установило, че намерените в Украйна боеприпаси са произведени в Китай, след като е анализирало състава им и други фактори, заявиха източниците. Те обаче не разкриха какъв вид боеприпаси са били намерени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    5
    do 2
    teq koito vqrvat na zapadna propaganda prosto za bavno razvivashti se te nqmat kakvo da kajat samo povtarqt "putler" poneje sa go chuli nqkade i im zvuchi dobre i si mislqt che gi pravi zapadnqci a te jiveqt s kompleks za malocennost che ne sa zapadnqci i che zapadnqcite nikoga nqma da gi priemat kato svoi.. tqhnata tragediq e ujasna
  • 0
    4
    До 2
    Напълно си прав,как само за 3-4 дена им разказаха играта на фронта,пълна и тотална окупация и капитулация на Украйна!
  • 4
    3
    ivo
    как пък точно преди визитата на Xi в Русия го констатираха ?
  • 3
    2
    ...
    Колкото крякаха, че ще унищожат Руската икономика с мерки ако пипнела Украйна. Е, пипна я, и то как само я пипна. Не виждам Русия да е с унищожена икономика. Плашат гаргите тези нещастни съсли. Нищо не могат да направят. Освен да фалират и останалите им банки и да гледаме голямото шоу. А и Пекин изобщо не изглежда стреснат.
  • 6
    1
    Ха
    Сигурно ще наложат санкции и на Китай...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари