САЩ отричат да готвят евакуация на дипломатите си от Украйна

0
Американците се евакуират от Украйна, написа минути по-рано кореспондент на "Фокс Нюз"
Американците се евакуират от Украйна, написа минути по-рано кореспондент на "Фокс Нюз" Снимка: iStock / Getty Images

Американците се евакуират от Украйна, написа минути по-рано кореспондент на "Фокс Нюз" 

Съединените щати отричат да подготвят евакуация на дипломатите си от Украйна, съобщава "Спутник", цитиран от News.bg.

Минути по-рано кореспондент на "Фокс Нюз" написа в Туитър, че Държавният департамент на САЩ е разпоредил на 24 януари да започне евакуация на семействата на дипломатите от американското посолство в Киев.

За момента няма какво да обявим, посочи говорител на департамента.

Той обаче допълни, че ако САЩ решат да изтеглят семействата на дипломатите си от Украйна, не трябва да се очаква правителството да финансира евакуацията.

По думи на говорителя Вашингтон поддържа предупреждението за пътуване до Украйна на ниво 4 заради коронавируса. Той препоръча на американските граждани да следят отблизо ситуацията в контекста на напрежението между Москва и Киев.

В случай че има решение да променим позицията си относно американските дипломати и техните семейства, гражданите на САЩ не трябва да очакват, че изтеглянето ще се финансира от американското правителство, подчерта говорителят на департамента и допълни, че са налични търговски полети.

Струпване на руски войски в близост до украинската граница породиха подозрения у Запада, че Москва планира нападение срещу Украйна. Въпреки че Москва отрича да има такъв план, тя се възползва от ситуацията, за да постави исканията си за гаранции в сферата на сигурността от страна на Запада, които включват прекратяване на евентуалното разширяване на НАТО на изток и налагането на официално вето върху възможността Украйна да се присъедини към Алианса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари