САЩ отпускат нов пакет военна помощ на Украйна за 350 милиона долара

0
САЩ ще подкрепят Украйна колкото е необходимо, заяви Антъни Блинкен
САЩ ще подкрепят Украйна колкото е необходимо, заяви Антъни Блинкен Снимка: Фейсбук

САЩ ще подкрепят Украйна колкото е необходимо, заяви Антъни Блинкен

Президентът на САЩ Джо Байдън разреши отпускането на допълнителни 350 милиона долара за сигурността на Украйна, предава американският телевизионен канал CNN, като се позовава на изявление от държавния секретар Антъни Блинкен.

Новият пакет военна помощ включва "повече боеприпаси за осигурените от САЩ HIMARS и гаубици, които Украйна използва, за да се защити, както и боеприпаси за бойни машини на пехотата Bradley, ракети HARM, противотанкови оръжия и друго оборудване“, се казва в изявление на Блинкен, цитирано от агенция Фокус.

Отпуснатата помощ ще бъде предоставена от оръжейните запаси на САЩ, поради което може бързо да бъде изпратена на Украйна.

Блинкен отново повтори, че САЩ ще подкрепят Украйна "колкото е необходимо“.

"Русия сама може да прекрати войната си днес. Докато Русия не го направи, ние ще стоим обединени с Украйна толкова дълго, колкото е необходимо“, увери първият дипломат на Вашингтон.

Последното решение за отпускане на американско оборудване за Украйна бе обявено по-рано този месец и бе оценено на 400 милиона долара.

САЩ са отделили повече от 32 милиарда долара за подпомагане на Украйна от началото на пълномащабното нахлуване на Русия преди повече от една година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари