Сарайският мост вече е напълно непроходим

1
От съоръжението е премахната цяла секция, върху която стъпваше пътното платно
От съоръжението е премахната цяла секция, върху която стъпваше пътното платно Видео: Русе Медиа

Сарайския мост вече е напълно непроходим както за велосипедисти и мотористи, така и за пешеходци.

От вчера от съоръжението е премахната цяла секция, върху която стъпваше пътното платно. Досега, въпреки извършваните ремонтни дейности, бе възможно в ранните часове русенци с мотор или велосипед да преминат и да си спестят заобиколния маршрут, за да стигнат до града или до работното си място, информира Русе Медиа.

За да се спре изцяло движението на хора, от днес са поставени и метални прегради наред със знаците за извършваните ремонтни дейности. Въпреки това сутринта моторист се е опитал да премине покрай строителната техника, без да знае, че вече липсва част от пътното платно на моста.

В момента се раздробява сегментът, който е най-компрометиран и не подлежи на възстановяване, разказаха работниците, които извършват ремонтните дейности. Това е частта, която е предвидена да обира вибрации и температурни разширения. Тя е стъпвала на четири метални лагера в горната част на носещите колони, но е било установено, че само един от тях е запазил своята здравина и функционира.

Затова преди време, при оглед на съоръжението, е взето решението да се монтират подпорни носещи метални колони, които да подсигурят сегмента в компрометираните му точки и да може да продължи експлоатацията на моста. Другите елементи от основата, върху която е положено пътното платно, са в добро състояние и не се налага да се подменят.

След като се разчисти съборената част на моста, ще започне изграждането на арматура и кофраж за изливането на бетон за възстановяване на липсващия сегмент. Ремонтните дейности са предвидени да завършат в 4-месечен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари