Съпругът на Ивелина: От болницата ми казаха, че сме изтеглили късата клечка, на 1000 родилки умирала едната!

2
Близки на семейството твърдят, че лекарката, извършила операцията, вече е била осъждана
Близки на семейството твърдят, че лекарката, извършила операцията, вече е била осъждана Видео: NOVA

Близки на семейството твърдят, че лекарката, извършила операцията, вече е била осъждана

Първо ще си погреба женичката и после ще си взема детето. Отговорност ще търся до последно. Искам да съм последния човек, който изтърпява тази мъка”. Това са думи на Мартин Симеонов - съпруг на починалата 29-годишна родилка от Русе, предаде NOVA.

Мъжът посочи, че по време на раждането детето се задушава и се налага цезарово сечение. „То е извадено живо и здраво, проплаква веднага. Жена ми също е добре. 14 часа след това, цяла нощ сме си писали. Имаше страшно големи болки, по нейни думи. Гледах да я успокоя, че докторите си знаят работата. Постоянно ми се оплакваше, че много я боли. В 3:40 ч. сутринта ми пише: „Ох, тази сестра хърка. Ще изпусна шишето да я събудя”, допълни той.

Според Симеонов никой не е проверил какво се случва с родилката. „Не може да я оставиш и да легнеш да си спиш. Въпросът ми към АГ „Канев” е откога децата се носят при родилките в интензивно отделение. На нея два пъти са ѝ го занесли в 3:30 ч. през нощта”, каза още мъжът.

От болницата пояснили, че причината за смъртта била белодробна емболия. „Това ми го казаха, когато бях до трупа ѝ. Всички се бяха събрали като аптекарски шишета и се бяха наговорили. Тя е починала в 6:58 ч., а те ми се обадиха в 8:00 ч. Казаха, че сме изтеглили късата клечка. И че на 1000 родилки умира една. Обясниха ми го съвсем нормално, без никакви притеснения”, допълни мъжът на починалата жена.

По думите на Симеонов, ако е имало някого при родилката, е могло да се направи нещо. „Тя става, за да повика жената, че много я боли и се свлича на земята. Кога са я намерили - не е ясно… когато са се наспали”, е мнението му.

Детето е момченце, живо и здраво и се казва Белослав. „Тя много държеше на това име. Всеки ден идвам и си го гушкам, защото е частица от нея. Нямам врагове, но на най-големия си враг не пожелавам такова нещо”, каза Мартин.

Бащата на почернения мъж беше категоричен, че трябва да има съд и затвор за всеки, който не си върши работата. „Тази, която е правила операцията, вече е била осъждана веднъж условно. Би трябвало сега да влезе в затвора и да излежи присъдата си”, коментира той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Д-р Матеева
    Жената е починала рано сутринта при раздвижване след операцията. Трудно може да се предвиди подобно усложнение- VTE, и още по-трудно да се овладее.
  • 7
    4
    Непознат
    Каквото и да пишем е неточно Те пак ще се.измъкнат сухиТъжно е за близките и най вече ДЕЦАТА А малкота никога няма да познава МАМА
  • -1
    3
    санитарка
    Не е тайна,че докторите са със средна интелигентност,лишени от емпатия, повтарят и наизостяват ,често остарели и изцяло за печалба измислици, те не са учени и откриватели ,често каквото им каже производителя на химикали(лекарства) ,това правят,повярвали са си ,че са нещо ,но реално виждате ,че са обикновени работници с амбиици да имат всичко ,но немогат. Избягвайте измислените им лечения и таксички ,подобре започнете да вярвате в Бог,отколкото на тях ,гледат ви само в ръцете ,а ако не познавате правилните хора и парите няма да ви спасят в българските болници . единствено ако ви изтича кръвта или ви свършва въздуха в дробовете,тогава ако пожелаят може и да ви спасят от смърт
  • 16
    2
    Русенец
    Управител на КАНЕВ е лицето Иванов, дето лъже че е генерал и нищо не разбира от медицина, но е правилния човек за далавери, заместник му е разследван за далавери икономист Какво още да стане , че да прогледнем на къде вървим кмете, общински съветници и граждани
  • 33
    1
    Josh
    Извинете, обаче системата ни е толкова преебана, че няма какво друго да се изказва по тая тема. Плюс това всеки мълчи, когато стане нещо нередно, тогава играят трите маймуни, ама до кога.. Аз, честно да Ви кажа губя надежда от ден на ден все повече, че ще се промени нещо..
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари