Сандра: Нямам търпение да бъда в София на 13 декември

1

В началото на 80-те диско-поп групата „Арабеск” става популярна не само в Европа.

Хитовете на женското трио стигат до тогавашния Съветски съюз, дори до Япония. Една от трите диско звезди е Сандра Ан Лауер, която по-късно напуска групата, но кариерата й се развива дори по-бляскаво като соло изпълнител, припомня bTV.

Спомням си едно страхотно време. Веднъж бях настанена в един хотел там, където отсядаха всички политици. Този хотел разполагаше със страхотна база с много стаи. В тях, обаче нямаше топла вода.

Няма да забравя една случка там, когато след концерт исках да си взема душ. Наложи се много от служителите на хотела да стоплят вода за мен, за да се изкъпя.

Беше толкова мило. Беше късно и нямаха почти никаква храна, можеха да ми предложат само хайвер. Това беше единственото нещо, което аз можех да ям тогава, а всъщност изобщо не бях фен на хайвера. Е, сега вече обичам.

От това време си спомням добре и концерта на стадион „Олимпийски”. Имаше около 8000-на публика. Наистина невероятно време за мен”. – разказва Сандра

По това време Сандра и другите две момичета от „Арабеск” налагат не само хитовете си, но са смятани и от стотици жени за модни икони.

Пазарувах много от Париж. Сред любимите ми марки и до днес е „Долче и Габана”. С хитовете си плащах дрехите си и наистина харчех много пари за това. Много. Накрая се оказах с 40 метров гардероб у дома.

Дрехите бяха толкова много, че дори нямах време да нося всичко, което съм си купила. Поради много пътувания и участия нямах време и да изхвърля или подаря тези, които не нося. И сега обичам модата, но сега предпочитам по-класически модели, не толкова натруфени.” – казва супер звездата на 80-те

Музиката я среща й с голямата любов – съпруга й Майкъл Крету.

Бях на 16, когато отидох в студиото на Франк Фариан във Франкфиурт. Тъй като там имаше 3 различни звукозаписни стаи, така стане, че в една от тях срещнах Михаи. Той свиреше на електрическо пиано. Не си го спомням добре от това време, но пък си спомням кучето му. Той имаше Чау-Чау и аз постоянно ходех да си играя с него. Малко след като го срещнах той започна да свири по време на записите ми с „Арабеск”. Научи някои от песните ми и дойде с мен на едно дълго турне в Япония. Тогава вече бях на 19 години. Точно на това турне е влюбих в него.”

Mайкъл Крету е световноизвестен музикален продуцент, певец и текстописец. Той е създател и на музикалния проект „Енигма”.

„За мен този проект означаваше много, защото е създаден от моето семейство, от Майкъл. Слушах Енигма повече отколкото собствените си песни. Майкъл имаше студио в дома ни и за мен беше чест да бъда част от Енигма.”

Сандра и Майкъл се женят през 1988г, а 7 по-късно се раждат и близнаците им – Никита и Себастиан.

Решението да стана майка го взехме заедно с Майкъл, когато бях на 27. Спрях да взимам противозачатъчни, но тъй като пътувах много постоянно отне около 5 години, докато стана майка.” – споделя Сандра

Двамата се местят да живеят на о. Ибиса, където и днес е домът на Сандра, но с Майкъл се развеждат през 2007г.

Реших да се преместя там, заради топлото време. Когато бях малка се налагаше да ходя пеша до училище и ми беше толкова студено. Замръзвах всеки път. Обещах си, че когато порасна непременно ще живея някъде на Юг. Така и направих. На 22 напуснах Германия и се преместих в Испания.” – разказва певицата

Сандра е родена в град Заарбрюкен, Германия, близо до Френската граница. Никой от семейството й не се занимавал с музика. Баща й бил собственик на магазин за вино, а майка й продавала обувки. Музиката влезнала в живота й, когато била 5-годишна – записали я на класически балет, по-късно посещава и уроци по китара. Музиката остава най-голямата й любов и до днес, а страстта й на сцена вълнува всеки път.

"Винаги идвам с обещание към почитателите ми, че ще изпълня всичките си хитове и никога не нарушавам това обещание. Така, че ще бъда много щастлива да бъда отново в България. Нямам търпение вече да е 13 декември, когато ще бъда в София. Идвам с 4 танцьори и имам изненада." - казва Сандра

На 13 декември заедно с нея в зала 1 на НДК ще пеят още Прешъс Уилсън от "Иръпшън", една от звездите на "Бони М" - Шейла Боник и Братя Аргирови.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари