Самуил Петканов: Никой от киселите чичковци не надъха хората, които спазват мерките

6
Властово опиянение от извънредното положение
Властово опиянение от извънредното положение

Публикуваме коментар на Самуил Петканов относно ограничителните мерки у нас:

"За вече един месец народен арест никой от киселите чичковци по телевизора не се опита да успокои, да надъха и да даде кураж на хората, които все още масово спазват мерките и препоръките.

И именно щото масово се спазва, на очи се набиват ситуациите, в които не се:

Като трапезният министър на пейката пред Народния; като хората от щаба, които всеки ден се събират с десетки мисирки на закрито, но не са с маски; като онзи показно религиозен тип, дето ако е пипнал бацил някъде, ще се наложи да затворят всеки цех, защото обикаля като Ким Чен Ун да види дали циповете работят.

Щото нали е контактно лице и прави точно това, което не трябва да се прави при вирус, дето може да разнасяш и без симптоми и рискуваш после да се карантинират стотици хора, ако случайно си го пипнал.

Но не, никой от тия, дето налагат мерките и всеки ден показват, че те не важат за тях, не се и опитва да покаже емпатия. Дидактичност. И мъмрене. Все едно цар Симеон Велики да мъмри...

И населението, все по-вярващо на 5G конспирации и отдаващо се на всякакви психологически състояния, бива смъмряно и наказвано без вина. При средно по 20-ина нови случая на ден, каквато бе и целта - да се забави разпространението.

Ми излез и кажи браво и евала, стиснете още малко зъби, България на три морета, най-после да се почувстваме като народ. Всеки от нас, независимо какъв, е изправен пред едно и също нещо и с общи усилия ще го преборим. Не. Киселеене и упреци.

Властово опиянение от извънредното положение, комбинирано с все повече психологически изтръпващо население... Взаимно нямащи си доверие. Нямащи и витамин D.

Повсеместната тъпота вече е с убийствени размери."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари