Самотник се намушка с нож в корема и скочи от 3-ия етаж

0

45-годишният Валентин Лазаров от Пловдив оцеля, след като се прободе с нож в корема и скочи от третия етаж на апартамента си в кв. "Кършияка".

Мъжът искал да се самоубие, но бил спасен. В момента е в университетската болница "Св. Георги". Претърпял е спешна операция заради засегнатите коремни органи и е преместен в ортопедията, тъй като е с фрактура на раменна кост и раздробено бедро.

"Необходимо е да му поставим титаниев пирон в крака и специална заключваща пластина в ръката, които струват около 3000 лева и не се покриват от НЗОК. Пациентът няма пари за имплантите", коментира шефът на клиниката по ортопедия проф. д-р Владимир Ставрев, предаде "24 часа" .

Лекарите са с вързани ръце, тъй като има вътрешна заповед на ръководството на здравното заведение да не се извършват непоети от касата интервенции, когато болните не са в състояние да платят. В противен случай парите ще се вземат от заплатите на персонала.

Според лекуващия лекар на Лазаров - д-р Иван Чирпъков, потрошените му крайници няма как да заздравеят без пироните. По думите му пострадалият е изоставен от близките си. Никой не му е отишъл на свиждане досега. "Имам леля и вуйчо, но са много заети. Бях отчаян и исках да умра", заяви Лазаров, който прави вече трети опит за самоубийство.

Той живее напълно сам, след като останал без родители, а съпругата му го напуснала. Медиците призовават да му се помогне с дарения в касата на УМБАЛ "Св. Георги", за да се осигурят импланти за счупените крайници.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари