Самолетът, който се разби в Гърция, е летял и до Бургас

1
Украинският самолет, който се разби край Кавала, натоварен със сръбски боеприпаси за Бангладеш, е имал няколко полета до България
Украинският самолет, който се разби край Кавала, натоварен със сръбски боеприпаси за Бангладеш, е имал няколко полета до България Снимка: Reuters

През 90-те години машината е била собственост на авиокомпания „Балкан“

Украинският самолет, който се разби край Кавала, натоварен със сръбски боеприпаси за Бангладеш, е имал няколко полета до България, става ясно от информация на сайта flightradar24.com, предаде DarikNews.bg

Машината Антонов An-12ВК, UR-CIC, собственост на авиокомпания "Меридиан" МЕМ3032, се разби в Палеохори близо до Кавала, Гърция.

Същият самолет е имал няколко полета от и за летище Бургас. Последният такъв е бил от българския черноморски град до полския град Ржешов на 13 юли тази година, само 3 дни преди да се разбие в южната ни съседка, сочат данните на flightradar24.com.

Сред последните посетени държави от самолета са Франция, Сърбия и Турция, сочат данните от исторята на полетите му.

Фаталният самолет е бил и българска собственост. Той е бил закупен от СССР през октомври 1990 година. Собственик става българската авиокомпания „Балкан“, съществувала от 1968 до 2002 г. Самолетът е продаден след малко повече от 2 години на Ural Airlines. Машината няколко пъти сменя собственика си през годините. Украинската компания "Меридиан" се е сдобила с него през февруари т.г., сочат данните на сайта jetphotos.com.

Машината е произведена през януари 1971 година и е била на 51 г. и 6 м. до фаталния си полет на 16 юли.

Информацията за полета показва, че самолетът е излетял от летище Ниш (INI/LYNI) в Сърбия и се е насочил към международното летище Аман-Куин Алиа (АММ/OJAI), Йордания, самолетът е претърпял авария по време на полет над Егейско море. Самолетът вероятно се е разбил по време на опит за принудително кацане. Видеозаписи в социалните мрежи показват, че един от двигателите гори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Един разправяше
    , че оръжията били за Нова Зеландия. В никакъв случай не са били за Украйна , защото Сърбия е голям амигос с Русия.
  • 3
    1
    dgd
    Превозвал е оръжия от Сърбия за Патагония. От там после са ги продавали на Замунда. А от Замунда са ги превозвали в Украйна за да не си личи, че сърбите въоръжават украинците. Парите са си пари. Приятели няма.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари