Самолет блъсна кола на шосе в Минесота

0
Летящата машина се е оказала на пътя след като двигателят ѝ е отказал
Летящата машина се е оказала на пътя след като двигателят ѝ е отказал

При инцидента няма пострадали

Едномоторен самолет се приземи на оживено шосе в американския щат Минесота и се удари във всъдеход, съобщава местния телевизионен канал CBS, предава Automedia.

Машината Bellanca Viking е била пилотирана от професионален летец, който редовно участва в състезания по авиофрийстайл. 52-годишният Крейг Гифърд разказва пред журналисти, че е до аварийно кацане се е стигнало, след като двигателят на самолета е отказал. На борда е имало и жена, като и двамата не са пострадали.

Зад волана на всъдехода е била Британи Юрик, която е пътувала сама. Тя също не е пострадала при инцидента, като признава, че е видяла самолета секунда преди сблъсъка. Жената се е обадила на 911 (службата за помощ), откъдето първоначално изобщо не са повярвали, че се е ударила със самолет.

Летецът Дик Кнапински от американската асоциация за експеримента авиация коментира, че познава Гифърд като висококвалифициран пилот. Той отбелязва, че пилотите са обучавани да се приземяват по посока на движение на шосе и аварийното кацане е извършено по идеален начин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари