Самодейци от Щръклево: Бяхме обидени и унизени по време на празника в село Бабово!

17
Пяхме и играхме измръзнали, изнервени и гладни, а водещият се подигра с децата ни
Пяхме и играхме измръзнали, изнервени и гладни, а водещият се подигра с децата ни Снимка: Фейсбук

Пяхме и играхме измръзнали, изнервени и гладни, а водещият се подигра с децата ни

Самодейците към Народно читалище „Възраждане 1906” в русенското село Щръклево се свързаха с редакцията на Dunavmost, за да изкажат дълбокото си разочарование от отношението към тях по време на състоялия се тази събота празник в село Бабово.

"Бяхме обидени и унизени, както от водещия, така и от озвучителите", изказаха огорчението си и обясниха как участието им е било отложено без обяснение, а през това време децата са мръзнали "близо два часа по цвички на студения бетон".

Публикуваме пълния текст на отвореното им писмо:

Искаме да изразим възмущението си от организаторите на фолклорния празник „Греяна ракия и зелева чорба от старовремската софра” в с. Бабово, община Сливо поле, област Русе, който се проведе на 11 март 2023 година.

Със сигурност за хората, които бяха там, празникът е бил чудесен, но не и за нас самодейците от Читалище „Възраждане 1906” - с. Щръклево. Бяхме обидени и унизени, както от водещия, така и от озвучителите. Потърсихме съдействие от организаторката, но ни обърна гръб и буквално избяга някъде. Времето ни за участие по предварително изпратен график беше в 13:10 ч. Като отговорни хора отидохме там още в 12:00 ч. Когато дойде нашия ред за участие и водещият реши, че трябва да се пуснат на сцената други състави. И така до 14:30 ч. За да не пропуснем реда си, понеже водещият не спазваше програмата и умишлено пропускаше нашите участия не посмяхме нито да отидем до тоалетна, нито да се наредим да си вземем храна. Да не говорим, че с нас имаше деца, които да участват измръзнали и гладни, чакащи близо два часа по цвички на студения бетон.

След като надигнахме глас и търпението ни се изчерпа, ни пуснаха на сцената. За да ни накажат, никой не дойде да ни даде микрофони, а записът на музиката ни беше много „странен”. Пяхме и играхме измръзнали, изнервени и гладни. Освен всичко това водещият се подигра с децата ни, че им: „Били замръзнали чорапогащите” и че ще е чудесно, ако се откажат да участват.

Ние отидохме с настроение, с желание да покажем (както и останалите участници), че и в с. Щръклево има млади хора, които искат са съхранят българските традиции. Може още много да разказвам за скандала, който ни вгорчи деня, но и това е достатъчно.

Много молим да дадете гласност на нашето „отворено писмо", за да достигне до повече хора и тези, които организират някои събития да си вземат поука. Да се държат с уважение към участниците, които са поканили, защото точно ТЕ правят празника им!

С уважение,

Самодейците от с. Щръклево

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    10
    11g 23g xxxxaa sfqt
    DAAAAAAAA
  • -3
    9
    До 6
    Ей, отворен, провери първо за къде става дума и има ли то общо с Русе и тогава се упражнявай върху клавиатурата. Тука не успя да си правдайш хонорара за хейта
  • 12
    8
    Да ти имам
    Името на празника ракиен и с миризма на вкиснало зеле. Как може да се гаврите с децата, зеленари и ракижии!
  • 17
    7
    Daaa
    Да ви сибам зелевата чорба,гаврят се с Щръклево,имат някаква стара дразга,пълна простотия са тези нагласени празници
  • 15
    6
    Анонимен
    Е тъй е то.Аз като разправям че в Русе са ебалници ама никой не ми вярва .Всеки бърза да се радва на чужда пита.Без да осерат един празник не може.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари