Самобитна изложба в Русенската опера

0
Над 30 снимки, специално подбрани измежду над 200 фотоса, представени от 57 полски православни фотографи, ще ви поведат на вълнуващо пътешествие
Над 30 снимки, специално подбрани измежду над 200 фотоса, представени от 57 полски православни фотографи, ще ви поведат на вълнуващо пътешествие

На 3 май във фоайето на Русенската опера ще бъде открита една интересна и самобитна изложба.

Над 30 снимки, специално подбрани измежду над 200 фотоса, представени от 57 полски православни фотографи, ще ви поведат на вълнуващо пътешествие сред багрите на Православието в Полша.

Това е една много специална проява на сайта WWW.ORTHPHOTO.NET. в Полша, организирана със съдействието на Полския културен център в София в рамките на проекта „Отворен прозорец към вярата“, финансиран от фондация „Комунитас“.

През обектива и най-вече през сърцата на фотографите ще видите църкви, религиозни празници и служби, уважавани хора, свързани с Православието – миряни и духовници.

Тази изложба е посветена на Полша, но се надяваме ЦВЕТОВЕТЕ НА ПРАВОСЛАВИЕТО да се превърне в серия от изложби, показващи красотата на Православието по целия свят.

ORTHPHOTO е уникално място в Интернет, създадено от професионални фотографи и аматьори, които искат да споделят снимките си, показващи красотата на Православието в целия свят. Благодарение на тях можете да видите места, които никога не сте виждали на живо, а ако вече сте били там, да ги откриете и видите по нов начин през очите на друг човек.

ORTHPHOTO е възможност да преживеете и да се насладите на разнообразието и богатството на Православието, както и да го опознаете по-добре.

На сайта ORTHPHOTO има повече от 65 хиляди снимки от над 70 страни – от Бразилия и Китай, до Сърбия и Уганда. Сайтът е достъпен на 10 езика.

ORTHPHOTO е място, където не само можете да разглеждате снимки, но и да научите нови неща за различни култури и архитектурни традиции, идващи от най-отдалечени краища на земята, да научите как да правите по-добри снимки и да намерите приятели. Сайтът ORTHPHOTO се поддържа изцяло от доброволци и се финансира от фондове на Асоциацията за православна инициатива ОртНет. Винаги сте добре дошли на едно виртуално пътешествие на страницата WWW.ORTHPHOTO.NET, както и на сайта, посветен специално на Православието в Полша – WWW.POLAND.ORTHPHOTO.NET.

Изложбата ще продължи до 24 май с работното време на Русенската опера.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари