Сагата с улица "Потсдам" в Русе се заплита

6
Продължават съдебните битки
Продължават съдебните битки Видео: Русе Медиа

Темата за изменението на плана за улична регулация в района на кръстовище на ул. „Потсдам“ и ул. „Иван Ведър“, свързано с разширяването на ул.“Потсдам“ до четири ленти за движение, бе поставена на дневен ред на общинската сесия в Русе.

Сагата там все повече се заплита и ще бъде решена в съда, предава Русе Медиа.

Както е известно, в момента се водят съдебни битки между общината и фирма „Дунав трейд“, чийто имот пречи на разширението на улицата. Администрацията спечели едно от делата, но друго бе спечелено от собственика на имота дни преди сесията.

Въпросът бе поставен от съветника от Елеонора Николова от СДС. Тя припомни, че в началото на мандата на кмета Милков бяха гласувани 2 млн.лв. за довършване на тази отсечка и после още 200 000 лв., които първоначално бяха предназначени за основен ремонт на Симеоновата къща. „Какво става с тези 2,2 млн. лв.? 2 млн. бяха взети от целевия заем от 10 млн. за ремонт на уличната мрежа на град Русе. Гласувахме тези пари, преди да е започнала отчуждителната процедура и това не беше разумно“, заяви Николова.

Тя призова администрацията да намери компромисно решение със собственика на имота. „Кметът предлага на собственика по 60 лв. на кв.м обезшететие, а пазарната цена е 120-150 евро на кв.м . Човекът води много успешно битки и строителното разрешение е отменено като нищожно преди дни. Адвокатът му ще продължи битките“, каза още Елеонора Николова.

Според нея изискването тротоарът да бъде широк 7 метра трябва да бъде намалено, тъй като такива тротоари в Русе няма освен пред хотел „Космополитън“. Така ще се постигне компромис, защото собственикът на имота ще има няколко квадрата повече за бизнеса си и ще се плати по-малко обезщетение от общината.

Зам.-кметът по строителството Магдалина Илиева обясни, че уличната регулация се изравнява с вече приложената улична регулация на ул. „Потсдам“. Тя припомни, че проектът за реконструкция на улицата се състои от пет етапа, като в момента са изградени първи, втори и трети, Четвъртият все още не е готов, тъй като има нужда от отчуждаване на имоти и се работи по това. Петият е разделен на два подетапа, като единият е именно колизията с частния имот.

Колкото до средствата, Илиева припомни, че близо 2 млн.лв. бяха пренасочени от основен ремонт на първостепенната улична мрежа към ул. „Потсдам“, защото се наложи изпълненията на уличните ремонти да спрат заради водния цикъл. За да се използват средствата по заема, който има условия за какво може да харчат 10-те млн., парите е било най-разумно да отидат за ул.“Потсдам“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    3
    Няма ли
    Да разкарат тая неграмотница Магдалина Илиева. До кога общината ще прахосва парите на данъкоплатците да плаща хонорарите по загубените от нея дела по отмяна на неграмотните заповеди по ЗУТ, които губи
  • 15
    2
    XMAN
    Тази Магдалина не е прокта путка. Тя е МНОООООГО проста путка. Страх я тресе да свърши каквото и да е. Крие се зад някаква новозавършила йористка (дебело парче). мие си ръцете с нея и я тика напред да обира куршумите като МАтросов. И губи дело след дело.
  • 19
    1
    Тази Магдалина...
    Тази зам.кмет Магдалина Илиева е много проста пу..а, само, че се води русенска, нещо като онази Проста Кърджалийска П.... Тази, която фалира ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ - Русе сега е зам.кмет. За такива се казва: "Пази боже сляпо да прогледа"...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари