Съдят тролейбусен шофьор за фатална катастрофа в Русе

1
60-годишният М.М. е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост
60-годишният М.М. е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост Снимка: Кадър Русе Медиа

60-годишният М.М. е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост

Шофьорът на тролейбуса от градския транспорт, който причини тежка катастрофа със загинал човек през октомври 2019 г., е изправен вече пред съда. Обвиненията са за нарушаване на правилата за движение по пътищата, при които е причинил по непредпазливост смъртта на 60-годишния М.М., информира Русе Медиа.

Катастрофата е станала на бул.“Тутракан“ на обръщалото при Захарния завод. Тролейбусът, който се движи по 27-а линия, е бил празен, тъй като е отивал да вземе пътници от началната си спирка. По думите на шофьора му тогава, той е спрял на знак стоп, преди да направи обратен завой. Видял е леката кола в далечината, но е била на голямо разстояние, и затова е предприел маневрата.

Лекият автомобил „Пежо“ обаче се е движил с висока скорост на хлъзгавия път в средната лента. Той се е врязал в задната част на тролея, без спирачен път и без опит да се отклони в крайната дясна лента, за да избегне удара.

Водачът на тролея веднага е слязъл и се е опитал да окаже първа помощ, но 60-годишният шофьор на автомобила е загинал на място.

Направените нарушения са две – че не е пропуснал движещият се по пътя с предимство лек автомобил и че не е спрял на линията, на която е поставен пътен знак Б2, като е причинил по непредпазливост смъртта на М. М. Наказанието, предвидено в Наказателния кодекс, е от 2 до 6 години лишаване от свобода.

Разказ на шофьора:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари