Съдят шофьор за катастрофа с двама пострадали в Сливо поле

1
Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, нарушил правилата за движение и причинил катастрофа
Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, нарушил правилата за движение и причинил катастрофа

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, нарушил правилата за движение и причинил катастрофа с двама пострадали.

Обвинението срещу Х. Н. е за това, че на 08.05.2018 г., на бул. „България“ в гр. Сливо поле, обл. Русе, при управление на лек автомобил "Рено", нарушил правилата за движение по пътищата, като не пропуснал насрещно движещ се лек автомобил „Ауди“ и по непредпазливост причинил средни телесни повреди на повече от едно лице - на две лица: на К. М. и на Д.М.

На 08.05.2018 г. пострадалото семейство пътували от с. Голямо Враново към гр. Мартен, с лек автомобил „Ауди“, като около 16.00 часа навлезли в гр. Сливо поле, движейки се със скорост около 50 км в час, по посока към гр. Русе.

По същото време обвиняемият решил да отиде до гумаджийница в района, за да прибере оставените от него преди това две автомобилни джанти. С лек автомобил „Рено“, потеглил към гр. Сливо поле. Около 16,00 часа навлязъл в града, като се движел по бул. „България“ в посока към гр. Силистра.

За да стигне до гумаджийницата, трябвало да извърши ляв завой, като навлезе в насрещната лента за движение и да премине през нея. Обвиняемият възприел приближаващия със скорост около 46,55 км в час насрещно движещ се лек автомобил „Ауди“, но вместо да изчака преминаването му, подал газ и навлязъл в насрещната лента. Вследствие на това автомобилът му ударил косо челно с лявата си предна част лявата предна част на аудито. В резултат от сблъсъка на двете моторни превозни средства на К. М. и на Д. М., пътуващи в лекия автомобил „Ауди“, били причинени телесни увреждания.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари