Съдят шофьор, причинил смърт на пешеходец в Русе

1
Инцидентът е станал на 22.04.2019 г. по улица "Плиска"
Инцидентът е станал на 22.04.2019 г. по улица "Плиска"

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, нарушил правилата за движение и причинил смърт на пешеходец.

Обвинението срещу Г. Д. е за това, че на 22.04.2019 г. в гр. Русе, при управление на лек автомобил ,,Фолксваген Голф”, нарушил правилата за движение по пътищата, като в населено място се движил с превишена скорост т от 50,22 км/ч / при ограничение от 40 км/ч/ и при приближаване на пешеходна пътека не пропуснал преминаващите по нея пешеходец и по непредпазливост причинил смъртта на И. И. на 95 години, като деянието е извършено на пешеходна пътека.

На 22.04.2019 г. обвиняемият, управлявал автомобила си по ул. „Плиска“ към кръстовището с ул. „Сан Стефано“, като се движил със скорост над допустимата за населено място - 50,22 км/ч. Междувременно, по десния тротоар се движел пеш пострадалият. Обвиняемият видял, че от двете страни на улицата, по тротоара в посока на движението му се движат хора, както и че има поставени пътен знаци „пешеходна пътека“. Забелязал, че в ляво по посока на движението му, върху тротоара били спрели две жени и насочил вниманието си изцяло към тях, тъй като не бил сигурен дали няма да предприемат пресичане на платното и не погледнал в дясно, дали някой преминава по пешеходната пътека. Междувременно колоната от автомобили леко забавила движението си и в този момент, от дясно, пострадалият мъж тръгнал по пешеходната пътека.

Обвиняемият видял пешеходеца в момента, в който бил навлязъл в средната лента и аварийно задействал спирачната система на колата. Въпреки това, последвал удар между автомобила и тялото на човека, при който възрастният мъж получил множество травми по тялото и главата, в резултат на които настъпила смъртта му.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари