Съдят шофьор, помел мотоциклетист на улица "Борисова"

0
При инцидента пострадали двама мъже
При инцидента пострадали двама мъже

Районна прокуратура – Русе предаде на съд шофьор, причинил пътнотранспортно произшествие с двама пострадали.

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, нарушил правилата за движение и причинил пътнотранспортно произшествие с двама пострадали.

Обвинението срещу И.Б. е за това, че на 15.08.2017 г. на кръстовището на улица "Борисова" и булевард "Бозвели", при управление на моторно превозно средство - лек автомобил "Дачия", нарушил правилата за движение по пътищата, като при завиване наляво за навлизане в друг път не пропуснал насрещно движещото се мотоциклет „Пежо“ и по непредпазливост причинил телесна повреда на повече от едно лице – на  С. С. и на Д. Д. Престъпление по чл. 343, вр. чл.342 от НК.

Обвиняемият управлявал лекия автомобил „Дачия“ по ул.“Борисова“ в посока Централна жп гара. По същото време, по ул.“Борисова“ в посока от Централна жп гара към централната част на гр. Русе, се движел мотоциклет,  управляван от пострадалият С.С. На мотоциклета, зад водача се возел вторият пострадал - Д.Д. Светофарната уредба на кръстовището на ул.“Борисова“ с бул.“Бозвели“ светела с мигаща жълта светлина. Обвиняемият се движел със скорост от 23 км/ч.

При навлизане в кръстовището на ул.“Борисова“ с бул.“Бозвели“, предприел маневра завой наляво, за да навлезе по бул.“Бозвели“, като при извършване на маневрата не пропуснал движещият се направо мотоциклет. В резултат на това последвал удар, при който пострадали двамата мъже на мотора.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари