Съдия в Окръжен съд - Русе е кандидат за член на ВСС

2
Професионалният път на Йордан Дамаскинов започва през 1992 година
Професионалният път на Йордан Дамаскинов започва през 1992 година Снимка: вестник Утро

Професионалният път на Йордан Дамаскинов започва през 1992 година

Съдия Йордан Дамаскинов от Окръжния съд в Русе е предложен от съдии от САС, СГС, Окръжен и Районен съд – Русе, както и от Районен съд – Ловеч за кандидат за член на Висшия съдебен съвет (ВСС)

Това съобщиха от Съвета.

Предложението е внесено в последния ден на срока за подаване на номинации.

Професионалният път на Дамаскинов започва като младши съдия в Окръжен съдРусе през 1992 г., след което е съдия в Районен съд – Русе, като за отделни заседания е командирован в Районен съд – Бяла, а през декември 1999 г. постъпва като съдия в Окръжен съдРусе.

Кандидатурата му е мотивирана с показания професионализъм, почтеност и етично поведение, открито изразяваната позиция по проблемите на съдебната власт, неговата ангажираност и убеждения в областта на съдебното администриране и отстояване на независимостта; проявяваните чувство за професионален дълг и отговорност пред колегите, както и способност да отговаря на правните предизвикателства.

Според колегите му „професионалният капацитет и моралният интегритет на съдия Дамаскинов са необходимите качества за разгръщане на основната функция на Висшия съдебен съвет по отстояване на независимостта на съдебната власт и за възстановяване на репутацията му на орган, който защитава върховенството на правото и преследва прозрачни и общественополезни цели“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    13
    Мунчо
    Страхливецът не може да притисне никого.
  • 6
    12
    Веса
    До 2: Този свестен и умен човек наистина ще го притисне здраво задкулисието във ВСС.
  • -1
    11
    Мунчо
    Кой злобее? Просто обсъждаме слабия кандидат.
  • 1
    10
    Борис
    Най - смелите и тези, които най- много стават, само знаят да злобеят зад екрана и това си е.
  • -2
    9
    Албена
    До 7: А май на тебе не ти е отказал?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари