Съдийската колегия на ВСС назначи заместник-председател на Районен съд - Русе

2
Предложението за назначението на Ивайло Йорданов е направено от административния ръководител на съдилището
Предложението за назначението на Ивайло Йорданов е направено от административния ръководител на съдилището Снимка: БГНЕС

Предложението за назначението на Ивайло Йорданов е направено от административния ръководител на съдилището

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 2 и чл. 169, ал. 2 от Закона за съдебната власт, назначи Ивайло Йордановсъдия в Районен съд – Русе, на длъжността „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Районен съд – Русе, считано от датата на встъпване в длъжност, съобщиха от Висшия съдебен съвет.

На основание чл. 160, във връзка с чл. 175, ал. 8, изречение първо от ЗСВ, колегията освободи Евгения Симеонова и Веселка Иванова от заеманите длъжности „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Окръжен съд – Враца.

На основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 2 и чл. 169, ал. 2 от ЗСВ, са назначени Росица Маркова – съдия в Окръжен съд – Враца, и Петя Вълчева-Чукачева - съдия в Окръжен съд – Враца, като заместник-председатели на съда.

Съдия Симеонова и съдия Иванова са преназначени на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ на освободените длъжности „съдия“ в Окръжен съд – Враца, считано от датата на встъпване на Росица Маркова и Петя Вълчева-Чукачева в длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на съда.

Предложения за назначенията са направени от административните ръководители на съдилищата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари