Съдийка си направи отвод заради заплахи от бившия кмет на Ветово

1
Георги Георгиев се заканил да „разкатае на фамилията“ на съдийката от Русе
Георги Георгиев се заканил да „разкатае на фамилията“ на съдийката от Русе Снимка: Архив

Съдийка от Административния съд в Русе си направи отвод по делото, образувано по жалба на кмета на община Ветово д-р Мехмед Мехмед срещу отстраняването му от длъжност от Общинската избирателна комисия.

На разпоредителното заседание съдия Йълдъз Агуш е пожелала да се оттегли заради отправени към нея заплахи от страна на бившия кмет на Ветово Георги Георгиев. Както е известно, отстраняването на д-р Мехмед от длъжност стана след жалба до ОИК - Ветово от бившия зам.-кмет Ивайло Кадишев., съобщи Русе Медиа.

Съдия Агуш е заявила, че заплахи са отправяни и към нейното семейство с думи за „разкатаване на фамилията“. Затова, за да се избегне всякакво съмнение в нейната безпристрастност по делото, е поискала да бъде отстранена. Така делото ще бъде разпределено на друг съдия.

Д-р Мехмед бе отстранен, тъй като жалбата към него е за неизпълнени разпоредби относно неговите фирми. Новият кмет на Ветово твърди, че е изряден и обвиненията са неоснователни. Затова обжалва решението на ОИК - Ветово в съда. Той иска спиране на предварителното изпълнение. Заседанието ще се гледа на 3 февруари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари