Съдът в Русе призна глоби за пътни нарушения в Европа

0
Те са наложени за превишена скорост и шофиране с телефон в ръка
Те са наложени за превишена скорост и шофиране с телефон в ръка Снимка: iStock

Те са наложени за превишена скорост и шофиране с телефон в ръка

По искания на властите на три европейски държави Окръжен съд – Русе призна решенията им, с които са наложени глоби на четирима български шофьори.

Засегнатото лице по първото дело, 21-годишният мартенчанин И. Д. е бил санкциониран за това, че на 18.11.2021 г. в 10,13 ч., на Middenmeer Rijksweg държал в ръка мобилен телефон по време на шофиране. Нидерландските власти са постановили българският гражданин да плати 250 евро глоба.

По второто дело засегнатото лице е И. С. от с. Басарбово, на 45 години. Според данните на немските власти, на 15.08.2021 г. в 15,14 ч. на федерална магистрала 3 в посока към Франкфурт е управлявал товарен автомобил с българска регистрация в нарушение в неделя. Наложена му била парична санкция в размер на 120 евро, както и 28,50 евро разноски в рамките на производството.

Другите две лица са били глобени за шофиране с превишена скорост в Никелсдорф, по път А4 в Австрия. 27-годишният С. С. на 26.11.2020г. в 07,15 часа при управление на автомобил с русенска регистрация е превишил с 33 км/ч разрешената максимална скорост на движение от 80 км/ч, за което му е била наложена глоба 150 евро. Само 16 км/ч е било превишението, допуснато от 41-годишния Р. Ф. от гр. Сливо поле при максимално допустима скорост от 80 км/ч. Това се е случило на 16.12.2020 г. в 19,25 часа. За това нарушение австрийските власти са му наложили финансова санкция в размер на 80 евро.

Окръжен съд – Русе прецени по всяко от делата, че не са налице основания за отказ и разпореди българските граждани да платят левовата равностойност на наложените им глоби.

Решенията подлежат на обжалване в 7-дневен срок пред Апелативен съд - гр. Велико Търново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Малдивите
    За българите глобата отива директно на името на собственика на МПС в НАП и текат лихви при неплащане. А на чуждестранните шофьори къде отиват глобите ? Рег.номер на чуждестранния шофьор може да е от Занзибар или да е фалшив и ще му хванат шлифера.
  • 9
    2
    Тринога на "Шел".
    Днес около 10:30 - 11:00 часа имаше на бул.България поставена радар - тринога. Патрулката се беше скрила зад сградата на бензиностанция "Шел". Засичаха трафика към посока "Охлюва". Добра позиция е, защото в обратната посока не могат да пресветнат за предупреждение.
  • 7
    1
    Статистиката ...
    А, тука на бул.България никой чужденец не признава ограничението от 50 и 60 км/ч на стационарния Радар при бензиностанция Лук ойл. Интересно е дали освен от българските шофьори, нарушили ограничението и на чужденците събира държавата ни глобите?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари