Съдът отложи решението за Джокович

1
По време на изслушването на спортиста беше разрешено да напусне хотела
По време на изслушването на спортиста беше разрешено да напусне хотела Снимка: БГНЕС

Федералният съд на Австралия отложи разглеждането на жалбата на сръбския тенисист Новак Джокович, който оспори решението на властите на страната да анулират отново визата му и да го депортират.

Заседанието бе излъчвано онлайн в Youtube канала на съда. Съдия Джеймс Олсоп съобщи, че решението ще бъде произнесено в неделя вечерта или понеделник сутринта, предава NOVA. Съдиите „ще прекарат следобеда и вероятно част от вечерта в разглеждане на аргументите, които са били представени на съда“.

„Надяваме се, че по-късно, следобед, ще можем да информираме страните в каква посока предлагаме да се движат“, каза още той.

Съдийската колегия на Федералния съд на Австралия по случая Джокович трябва да сложи край на дългия спор между сръбския тенисист и австралийското правителство, което смята спортиста за заплаха за обществения ред и здраве, и което се опитва да го депортира от 6 януари.

Изслушванията по делото се провеждат онлайн. Самият Джокович гледа предаването от кантората на своите адвокати. По време на изслушването на спортиста беше разрешено да напусне хотела за мигранти в Мелбърн.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Горе-долу
    Фондация Новак Джокович Новак Джокович е допринесъл за $ 1,165 милиона за добри каузи 2020 година, Тази гигантска сума е отишла за борба с COVID-19, за борба с пожарите в Австралия, за борба с глада в САЩ и Бразилия, както и за предучилищно образование на хората в неравностойно положение.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари