Съдът отказа да измени ареста на обвиняем за наркооранжерията в Новград

1
Обясненията на Н. Т., че не е знаел какво се върши в този имот, съдът намери за несъстоятелни
Обясненията на Н. Т., че не е знаел какво се върши в този имот, съдът намери за несъстоятелни Снимка: Dunavmost

Съдът отказа да измени ареста на единия от обвиняемите за наркооранжерията в Новград

Окръжен съд – Русе остави без уважение молбата на Н. Т. за изменение на наложената му мярка за неотклонение от задържане под стража в по-лека. Мъжът е с повдигнато обвинение за това, че на 17.12.2019 г. в с. Новград в съучастие със 7 лица без надлежно разрешително произвел и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в особено големи размери – марихуана с бруто тегло 150 кг.

Защитата поиска по-лека мярка за неотклонение с мотива, че от обясненията на всички задържани се разколебавало обоснованото предположение, че неосъжданият Н. Т. е съпричастен към това престъпление.

Окръжният съд, като взе предвид доказателствата по делото, прецени, че към настоящия момент не са налице нови обстоятелства, които да налагат изменение на първоначално взетата мярка за неотклонение. Обясненията на Н. Т., че не е знаел какво се върши в този имот, съдът намери за несъстоятелни. Отделно от това, предвиденото в Наказателния кодекс наказание (от 5 до 15 години лишаване от свобода и глоба) само по себе си е предпоставка да се определи като реална опасността обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е отхвърлено искането на Н. Т. за изменение на мярката му за неотклонение от задържане под стража в по-лека, може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари