Събарят опасна сграда в Русе

0
Събарят и втората сграда от бившите казарми на пети полк в Русе
Събарят и втората сграда от бившите казарми на пети полк в Русе Видео: КИС 13

Събарят и втората сграда от бившите казарми на пети полк в Русе на улица "Майор Атанас Узунов".

През септември 2013 общинският съвет реши да бъдат премахнати двете триетажни сгради като едната беше съборена през миналата година. Демонтирането на втората сграда ще стане тухла по тухла от съображения за безопасност за пешеходците. Припомняме, че сградата е строена в края на XIX век и е служила за задоволяване нуждите на V-ти пехотен Дунавски полк.

Във връзка с получени сигнали от граждани, с кметска заповед от юни 2013 бе назначена Комисия със задача да извърши оглед с цел установяване експлоатационното състояние и конструктивната сигурност на сградата. Констатирано бе че част от дървената покривна конструкция е срутена под въздействието на външните метеорологични явления и подовите гредореди са частично разрушени. Липсвали части от инсталациите в сградата. Заключението на Комисията бе, че сградата представлява непосредствена заплаха за живота и здравето на преминаващите наоколо граждани.

Тъй като постройката не отговарят на изискванията за носимоспособност, пожаробезопасност, хигиена и безопасна експлоатация общинският съвет взе решение да я премахне.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари