Събарят изоставеното КПП на изхода от Русе за София

1
До премахването на постройката се е стигнало след близо 3 години комуникация между институциите
До премахването на постройката се е стигнало след близо 3 години комуникация между институциите Снимка: Dunavmost, архив

Изоставеното КПП малко преди изхода от Русе за София ще бъде съборено и на негово място ще се изгради локално платно

 То ще се ползва от фирмата, изградила две площадки в района, предава Русе Медиа. 

До премахването на постройката се е стигнало след близо 3 години комуникация между институциите. Оказва се, че КПП-то е ничие, няма документи и информация кой е собственикът му и кой трябва да го стопанисва. Именно затова само то не бе ремонтирано заедно с останалите две КПП-та на влизане в Русе откъм Бяла и на изхода за Разград. Въпросното КПП попада в ивицата между два пътя, като единият е черен общински, а другият е републикански. Самата ивицата е държавна собственост, но нито АПИ, нито общината или КАТ са заявили претенции към бетонната конструкция. След като се изгради локалното платно, ще се избегне излизането на селскостопанска техника на главния път при преместването й на паркингите на инвеститора.

Промяна ще има и на мястото, където се намираше досега автобусната спирка на хижа „Приста“. Първоначално е било предвидено да бъде на изхода на ТИР-паркинга в района, но вместо това е била сложена на отбивката малко преди изоставеното КПП. Преди около месец, при изграждане на площадка на частния терен, камион с фракция е закачил стъклената конструкция и тя се превърна в опасна за хората. За да не стане инцидент и за да не пречи на ремонтните дейности, стъкленият навес бе преместен и обезопасен. След близо месец и сигнали, подадени към общината, потрошената конструкция е била премахната. Така мястото, което е вход и изход към складовите площадки, вече е освободено.

Предстои новата спирка да бъде поставена на мястото, където първоначално е трябвало да се намира.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари