С бурно време изпращаме месец май

0
Валежи, гръмотевични бури и моментни ураганни пориви на вятъра се очакват на много места в централните и западните райони на страната
Валежи, гръмотевични бури и моментни ураганни пориви на вятъра се очакват на много места в централните и западните райони на страната

С бурно време посрещаме последния ден на месец май.

Валежи, гръмотевични бури и моментни ураганни пориви на вятъра се очакват на много места в централните и западните райони на страната. Навсякъде, където вали, има опасност от градушки. Температурите през деня - между 19 и 27 градуса.

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури е обявен за 10 области на страната на 31 май, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Условия за интензивни валежи и градушки има във Враца, Плевен, Велико Търново, София – град, София – област, Пазарджик, Ловеч, Габрово, Пловдив и Стара Загора. Очакваните количества валежи са между 20 и 35 л/кв. м.

 В централните райони на Южна България има условия валежите да достигнат до 60 литра.

Над страната преминава студен атмосферен фронт, с който са свързани валежите и екстремните явления. Атмосферата остава неустойчива в следващите няколко дни. Дневните температури обаче няма да падат драстично и ще се движат в интервала 23-26 градуса в средата на следващата седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари