С близо 25% поскъпва парното в Русе

1
Това става ясно от решението на Комисията по енергийно и водно регулиране
Това става ясно от решението на Комисията по енергийно и водно регулиране Снимка: Dunavmost

С 24.8 процента по-скъпо парно ще плащат русенци през новия отоплителен сезон.

Това става ясно от решението на Комисията по енергийно и водно регулиране, предава TVN. Това на практика означава, че потребител в Русе със сметка от 100 лв. за отопление на парно ще заплаща близо 125 лв. през новия отоплителен сезон 2022/2023г.

Като причина за драстичното увеличение се посочва повишената в пъти цена на природния газ и въглищата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    Малко е! до 6
    Чакай сега, да не смесваме нещата защото с това разводняване не сме решили нито един проблем за последните 30 години. Аз съм адски възмутен, че силово ме принуждават да плащам част от сметките на абонатите на Топлофикация /на частно дружество/ без аз да имам каквито и да било отношения с него! Ама то по тази логика утре някой Винпром ще ме задължи да плащам част от сметките им за ракия и вино!
  • 5
    7
    Киро
    Някой "виден инженер" държи енергетиката и разпределя порциите в държавата. Кой е той ! ?
  • 9
    6
    До "Малко е"
    В началото на т.н. демокрация, се съсипа селското стопанство, промишлеността и цялата ни икономика. Защо младите се изнесоха в чужбина? Ами за да работят, да имат работа Не ми се и мисли колко завода се унищожиха само в Русе, но броят им надхвърля броя на моловете. Другите бивщи соц държави успяха да преминат през промените и икономически да оцелеят, България - не, защото политиците ни се оказаха най-продажните такива. Та щом парното трябва да достигне реалните си цени, то и заплатите и пенсиите ни, най-ниските в Европа, също ТРЯБВА да достигнат реалните си стойности.
  • -10
    5
    Малко е!
    Парното трябва да си достигне реалните цени! И изобщо не се шегувам. В момента, в 12-етажен вход /60 апартамента/, 50% от апартаментите са празни. Хората от десетилетия си живеят в чужбина. От останалите половината не се отопляваме с парно защото ходим на по две работи и се прибираме само да преспим. И се оказва, че заради 15 апартамента пенсионери и безработни, ние им плащаме евтиното парно чрез безумието "сградна инсталация". Парното трябва да скочи с поне 200% ! И въпросът е не дали, а кога. Не живея в кобуц или комуна, че да плащам парното на непознати ми хора!
  • 16
    4
    Eeeeee!
    Що така? Та нали инфлацията в България е около 15 %? За какви 24 процента говорим? Пак някои пълнят гуши на гърба на народа и от джоба на хората!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари