С багер търсят кръста в река Мътница

0

Християнският кръст, който бе хвърлен на Богоявление в ледените води на река Мътница в град Костандово, не бе намерен от смелчаците, хвърлили се в реката.

Отец Стоил от църквата „ Св.Великомъченица Неделя“ в общинския център Ракитово хвърли Божието разпятие в реката, около 20-ина младежи, облечени в народни носии, скочиха да го извадят, но не го намериха и  след почти час и половина напразно бъркане в студената вода, се наложи да бъде изпратен багер, пише Монитор.

Машината ще разчисти реката от събралата се тиня, за да може да се намери металния кръст.В съседното село Дорково кръстът беше изваден от Георги Кадрев под звуците на родопски кабагайди и мъжко хоро, а светата литургия за Богоявление отслужи Константийският епископ Яков.

В Ракитово кръста извади Тодор Мечев, а в Пазарджик 16-годишният възпитаник на Езиковата гимназия „ Бертолт Брехт“ в Пазарджик Борислав Палашев, европейски шампион в триатлона, спортист и отличен ученик, неколкократен носител на награди от Фондация „Надеждата на Пазарджик“, хвана хвана Йордановския кръст.

Сред хвърлилите се във водите на Марица двайсетина младежи имаше и една дама. На излизане от водата Борислав Палашев пожела на всички преди всичко здраве, а на себе си – световна титла. Тази година той се хвърля за кръста за втори път.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари