РЗИ - Русе изпадна в хаос

7
Два дни РЗИ не успя да даде информация за обявените болни от коронавирус в Русе
Два дни РЗИ не успя да даде информация за обявените болни от коронавирус в Русе Снимка: Русе Медиа

Втори ден медиите и респективно русенци останаха неинформирани кои са 9-те заболели от коронавирус в града за последните два дни, както сочат данните на Националната информационна система. 

От РЗИ - Русе обаче не подават информация към Областния оперативен щаб, който от своя страна не може да я пусне към средствата за масова информация, а те пък съответно да уведомят обществеността какво се случва в града ни.

Директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова заяви, че събират информацията, но няма да успеят да я обработят до края на деня.

След като стана ясно, че няма да бъде предоставена от РЗИ, БРЯГНЮЗ се обърна с въпрос към областния управител Галин Григоров, който коментира ситуацията така:

„Единственият човек, който е упълномощен да даде информация относно болните, е д-р Николова - директорката на РЗИ. Ние просто препредаваме това, което ни подадат. РЗИ изпаднаха в хаос - едни се изписват, други влизат, имат страшно много контактни лица, които проверяват, затова не са готови с информацията. Няколко пъти се чувах днес (вчера – б.а.) с РЗИ. Казаха, че когато са готови с обобщената информация, веднага ще я пратят. Аз разбирам медиите, но нямам право да се произнеса, информацията трябва да бъде подадена от РЗИ.“

Към днешна дата единствено известно бе, че има две заразени медицински лица – сестра от Центъра за спешна медицинска помощ в Русе и лекарка от „Медика“, които са били заедно на почивка на море и в момента са настанени в частната болница. 10 души от колегите на медицинската сестра от ЦСМП са поставени под 14-дневна карантина. Според директора на Центъра д-р Маринова заболялата не е имала контакт с пациенти.

"Недопустимо е това да се случва в 21 век - да се бави получаването на подобна несекретна информация от важно значение за населението", коментираха граждани, които цял ден днес упорито звъняха на редакционните ни телефони, настоявайки за точна информация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари