Руският посланик в САЩ: Изпращането на танкове в Украйна ще е "поредната явна провокация"

0
Очевидно е, че Вашингтон целенасочено се опитва да ни нанесе стратегическо поражение, заяви Анатолий Антонов
Очевидно е, че Вашингтон целенасочено се опитва да ни нанесе стратегическо поражение, заяви Анатолий Антонов Снимка: Getty Images

Очевидно е, че Вашингтон целенасочено се опитва да ни нанесе стратегическо поражение, заяви Анатолий Антонов

Изпращането на американски танкове в Украйна ще бъде "поредната явна провокация" срещу Русия, заяви руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов, цитиран от Ройтерс, предава БТА.

"Очевидно е, че Вашингтон целенасочено се опитва да ни нанесе стратегическо поражение", заяви той в канала в "Телеграм" на руската дипломатическа мисия.

"Ако САЩ се решат да доставят танкове, то оправдаването на подобна стъпка с аргументи за "отбранително въоръжение" няма да проработи. Това би било поредната явна провокация срещу Руската федерация. Никой не трябва си прави илюзии за това кой е истинският агресор в настоящия конфликт", допълни руският посланик.

По думите на Антонов американското правителство "дава зелена светлина на използването на американската помощ за нападение срещу Крим" и "покрива престъпленията на радикалите срещу населението на Донбас и на Запорожка и Херсонска област". "Все повече официални лица и експерти в Америка признават, че става въпрос за "прокси война", водена от САЩ", казва още руският дипломат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Кур за усрайна
    Идете нахуй усраински третополови! Ревете за оръжия а за кур не ревете ли бе боклуци! Като избивахте 8 години русници в Донец и Луганск кво? А мишкари? Нещо да кажете? Като се барикадира генералчето В ДУКПАТА КВО СТАНА А??? Аман от гъзоблизци! Хвала усрайна ама е вмирисана кофа с лайна!
  • 0
    3
    РУК за Ръша
    Този рушлямски тероруZнак защо още не е изритан безцеремонно? Да заминава на фронта, че Владолф Путлер вече няма кой да моГилизира! Слава на нашите украински братя! Героям слава!
  • 5
    2
    LOL
    "Никой не трябва си прави илюзии за това кой е истинският агресор в настоящия конфликт"...wtf. То няма илюзии, всичко е пределно ясно :) Има 2 страни в конфликта, само агресора е минал границата на съседна суверенна държава и убива цивилните граждани в нея.
  • -2
    1
    Тези украинци са странни
    хора. Искат и те да имат танкове ? Тогава как руснаците трябва да победят. Невъзможно. На украинците може да се дава евентуално кремъклии пушки и тогава ще видите , че са гола вода !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари