Руски полицай удря протестираща жена в корема

0
Клипът предизвика гняв сред много руснаци, които смятат, че властите са използвали прекомерна сила
Клипът предизвика гняв сред много руснаци, които смятат, че властите са използвали прекомерна сила

Клип, на който руски полицай удря млада жена в корема, предизвика гняв сред много руснаци, които смятат, че властите са използвали прекомерна сила, за да разпръснат продължаващите от седмици политически демонстрации в Москва, предаде Ройтерс.

Видеото, заснето в събота и качено в интернет от известни личности в Русия, събра милиони гледания. На него двама полицаи с шлемове, каквито носят частите за борба с безредици,влачат жената, Дария Сосновска, към полицейски автобус.

26-годишната жена обаче се опитва да се отскубне и прави опит да спъне един от полицаите, който реагира, като я удря в корема. След това единият от репортерите, който снима, подигравателно нарича полицая "герой". 

Сосновска беше сред над 200-те души, задържани в центъра на Москва в събота за участие в нелегален според властите протест, състоял се след разрешената преди това от тях демонстрация с искания за честни местни избори, отбелязва Ройтерс.

Популярният певец Егор Крид сподели от ареста клипа в Инстаграм, където има 10,7 милиона последователи. Същото направи Сергей Лазарев, друг известен певец с над 4 млн. последователи. В резултат видео бе гледано от над 3 млн. пъти.

Крид помести и публикация, в която посочва, че е подал жалба в полицията и иска от нея да намери и накаже замесения полицейски служител. Лазарев определи поведението на полицая като "позорно", а много руснаци категорично осъдиха случая в социалните мрежи.

Московската полиция е започнала вътрешна проверка по случая, предадоха Интерфакс и ТАСС. Омбудсманът на Москва Татяна Потяева заяви, че възнамерява да изясни обстоятелствата около действията на полицията. 

Сосновска каза, че е била задържана, след като изразила недоволство пред полицията от задържането на човек, който изглежда имал физически недъг.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари