Руски бизнесмени се отказват от гражданство заради режима на Владимир Путин

2
Банкерът Олег Тинков остро разкритикува войната - нарече я безумна, руската армия - ла*но, а хората, рисуващи символа Z - дебили
Банкерът Олег Тинков остро разкритикува войната - нарече я безумна, руската армия - ла*но, а хората, рисуващи символа Z - дебили Снимка: Донат Сорокин / ТАСС

Банкерът Олег Тинков остро разкритикува войната - нарече я безумна, руската армия - ла*но, а хората, рисуващи символа Z - дебили

Известният банкер Олег Тинков се отказва от руско гражданство. Лично той го съобщи в понеделник в Инстаграм-профила си, пише вестник "Сега".

"Аз съм руски патриот повече от вас, докато вие дърдорите, аз действам и действам", пише бизнесменът. Той обяснява отказа си от руско гражданство с нежеланието да бъде свързван с режима на Путин.

През април Тинков остро разкритикува войната - нарече я безумна, руската армия - ла*но, а хората, рисуващи символа Z-дебили. Дотогава руските бизнесмени се въздържаха от толкова резки изявления, отбелязва БиБиСи.

Същия ден банка "Тинкофф" съобщи, че ще си смени името. В руските социални мрежи се появиха разрязани карти на банката. Няколко топменаджери напуснаха банката.

Междувременно Владимир Потанин заяви, че ще изкупи дела на Тинков в банката. Но въпреки смяната на собственика банката все още е със същото си име.

"Не мога да гледам как сънародниците ми ей така убиват и грабят мирни хора. Не искам да виждам всичко това, особено след онова, което ми се наложи да преживея последните три години", написа в понеделник Тинков в Инстаграм. Последните години Тинков се бореше с левкемия - започна да продава активите си в Русия още преди войната.

Също днес на 250-ия ден от войната един от основателите на Revolut Николай Сторонский съобщи, че се отказва от руско гражданство. Информацията бе разпространена от пресслужбата на Revolut.

Той има и британско гражданство и е противник на войната. Син е на генералния директор на "Газпром промгаз". Съдружникът му в Revolut e украинец, а баща му е поставен под санкциите на ЕС.

От началото на войната пет едри руски бизнесмени се отказаха от руско гражданство.

В началото на октомври го стори основателят на DST Global Юрий Милнер. Той съобщи в Twitter, че е напуснал Русия още през 2014 г., когато Русия анексира Крим. Милнер инвестира във високите технологии.

През юни от гражданство се отказа основателят на финансовата компания Freedom Finance Тимур Турлов. Продаде бизнеса си и се пресели в Казахстан.

Тези примери по-скоро показват, че за бизнеса от IT и финансовия сектор руското гражданство в чужбина очевидно се превръща в проблем.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    8
    daskal
    сащ е агресор , владолф и рамзан са моите идоли, ще ги източа с уста и дупе само да имам този шанс. обожавам брадати чеченци да ме опъват на задна прашка, пускам яко руски газ отзад, с мирис на русия тоест на лайна....
  • -6
    7
    daskal
    сащ е агресор!
  • -2
    6
    daskal
    До сащническия - Ако самият Владимир Путин се откаже от руското си гражданство, какво ще правиш?
  • 5
    5
    До 4
    Защо виете така неистово,когато ни заливат с анти-американска пропоганда русофили и путинофили,защо си трайкате и усмихвате доволно?
  • -10
    4
    До 3
    Тази анти-Руска истерия ходете да си я развивате на друго място ... тука не върви. За ваша сведение, информацията е публикувана по интернет. Като са кръстени определени хора с Руски имена, да значи, че са Руснаци ? ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари