Русия: Скандализирани сме от насилието на американски полицаи над журналисти

1
Отбелязваме с безпокойство, че ситуацията с правата на медиите в САЩ се влошава с всеки ден
Отбелязваме с безпокойство, че ситуацията с правата на медиите в САЩ се влошава с всеки ден

Русия каза, че е скандализирана от насилието на американската полиция срещу журналисти, по-специално срещу сътрудничка на руската агенция Спутник, отразявала размириците в САЩ, предаде Франс прес.

"Скандализирани сме от продължаващото насилие, което американските полицаи използват срещу международната преса, отразяваща протестите", се казва в изявление на руското външно министерство, предаде DarikNews.bg.

То визира случая с Никол Ръсел, сътрудничка на Спутник, която беше ударена в понеделник от гумен куршум, изстрелян от полицията, а после, както се казва в съобщението на руското ведомство, е била "хвърлена на земята и буквално стъпкана от полицай", въпреки че показала прескартата си. Според министерството журналистката е имала няколко рани след това.

Според Русия "тази скандална и незаконна жестокост" се е разиграла пред стените на Белия дом във Вашингтон.

"Отбелязваме с безпокойство, че ситуацията с правата на медиите в САЩ се влошава с всеки ден", се допълва в изявлението на руското външно министерство. В него американските власти са призовани да вземат мерки, за да сложат край на полицейския произвол към медиите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари