Русия се готви за 4-дневна работна седмица

12
Руското Министерство на труда обяви, че запазването на заплатите е задължително условие
Руското Министерство на труда обяви, че запазването на заплатите е задължително условие

Руското Министерство на труда обяви, че задължително условие за преминаване на 4-дневна работна седмица е запазване на заплатите и продължителността на работните смени, предаде ТАСС.

Премиерът Дмитрий Медведев преди три месеца постави на министерството срок до 30 септември да изрази позиция по неговата инициатива за съкратена работна седмица.

Директорът на отдела за условията и охраната на труда към Министерството на труда Валерий Корж заяви пред агенцията, че работодателите, които решат да намалят работната седмица до 4 дни, не бива да натоварват допълнително работниците и служителите, за да не увредят здравето им, а освен това не бива да намаляват заплатите им. Някои региони и предприятия вече са изразили готовност да експериментират с по-кратка работна седмица. Те смятат, че така ще повишат производителността.

През август Федерацията на независимите профсъюзи отправи предложение до Министерството на труда да обяви общо съкращаване на работната седмица до 4 дни, като се запазят сегашните заплати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари