Русия регистрира рекорден брой нови случаи на коронавирус

1
За пръв път от 13 декември миналата година броят на заразените в страната надхвърли броя на излекуваните
За пръв път от 13 декември миналата година броят на заразените в страната надхвърли броя на излекуваните Снимка: Andrei Nikerichev / Moskva News Agency

Броят на потвърдените случаи на заразяване с коронавирус в Русия се увеличи за едно денонощие с 27 179, което е най-високата стойност от 19 декември насам, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

За пръв път от 13 декември миналата година броят на заразените в страната надхвърли броя на излекуваните. Изписаните за последното денонощие са били 26 584, или 91,3 на сто от броя на заразилите се. Общо от началото на пандемията в Русия са били излекувани 9 834 884 души, спрямо 10 774 304 заразили се. Броят на активните случаи е намалял през последното денонощие, като е достигнал 617 786 души.

Броят на починалите вследствие на коронавируса за последните 24 часа е 723, с което жертвите на пандемията в Русия достигнаха 320 634. Смъртността след заразяване е 2,98 на сто, по данни на руския оперативен щаб за борба с КОВИД-19

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари