Русия предупреди Запада да спре да въоръжава Украйна

6
На фона на заплахата от Москва, президентът на Украйна обяви, че светът трябва да е готов за употребата на ядрено оръжие от Русия срещу съседната страна
На фона на заплахата от Москва, президентът на Украйна обяви, че светът трябва да е готов за употребата на ядрено оръжие от Русия срещу съседната страна Видео: NOVA

Русия предупреди Запада да спре да въоръжава Украйна. В противен случай, щяло да има "непредвидими последици"

Предупреждението идва след като флагманът на руския черноморски флот беше потопен, предаде NOVA

На фона на заплахата от Москва, президентът на Украйна обяви, че светът трябва да е готов за употребата на ядрено оръжие от Русия срещу съседната страна.                   

Предупреждението на руснаците е дошло под формата на дипломатическата нота. Такива писмени съобщения били изпратени на Съединените щати, Великобритания и други страни, които дават оръжие на Украйна. В четвъртък, в своя реч директорът на ЦРУ заяви, че руснаците могат да прибегнат до тактическо ядрено оръжие. Украинският президент също не изключи подобна възможност.

"Не само аз съм загрижен. Целият свят трябва да е загрижен за това. Информацията може да не е коректна, но може и това да е самата истина. Те биха могли да го направят. За тях животът на хората не значи нищо. Така че е възможно. Не казвам да се страхуваме, но трябва да сме готови", заяви Володимир Зеленски, президент на Украйна.

И тази сутрин е имало удари с крилати ракети в Киев и далеч на запад - в град Лвов. Това е втори пореден ден на подобен обстрел, след две седмици затишие в столицата. Русия поднови ракетните удари, след потопяването на големия крайцер Москва в Черно море. Удари е имало още в град Николаев на юг и дори далеч на запад - край Лвов. 

В Харков артилерийският и ракетен обстрел не е спирал нито за ден, откакто войната започна преди близо два месеца. Вчера руснаците обстрелваха с касетъчни заряди, специално проектирани за да поразяват хора, казват жителите на този харковски квартал. Убитите са най-малко 7, десетки са ранени. На този фон президентът Зеленски предупреди, че Русия може да ескалира конфликта. Включително с употребата на ядрено оръжие. "Не само аз съм загрижен. Целият свят трябва да е загрижен за това. Информацията може да не е коректна, но може и това да е самата истина. Те биха могли да го направят. За тях животът на хората не значи нищо. Така че е възможно. Не казвам да се страхуваме, но трябва да сме готови",заяви той.

В специалното интервю по CNN украинския президент беше попитан колко украинци са били убити от началото на войната.

"За цивилните жертви е много трудно да се каже. До редица наши градове и територии нямаме достъп. Що се отнася до армията - по данните, които имаме, смятаме че сме загубили между 2500 и 3000 войници. Имаме и около 10 хиляди ранени. Трудно е да кажем от тях колко ще се възстановят", подчерта Зеленски

Продължава и разследването дали руската армия е извършила военни престъпления. Управата на Киевска област обяви, че вече са установени над 900 убити мирни граждани. Повече от 350 тела са намерени в град Буча. Там на украинците помагат следователи и съдебни лекари от чужбина. В началото на седмицата Владимир Путин нарече данните за военни престъпления в Буча "фейк".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -6
    2
    Генералисимус Путинкин
    На тоя болния ПреЦидент на агресора Ръшън, му се дръпна лайното, като го метнаха с оръжията на Запада. Бори се бе, ко се оплакваш срещу какви оръжия. Или крайцерчето е непрежалима загуба. Цигара запалил матроса? Смях в цялата страна.
  • 2
    1
    Харвардски путьо
    Ето това крият от вас медиите за уСрайна: https://www.bnoshipka.org/index.php?special=publikacii&cat=1&id=176
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари