Дмитрий Рогозин: Русия иска да си вземе обратно всичко, което е било построено по времето на СССР

1
Роскосмос е готов със списъка с украинските предприятия, които Русия ще подготви за работа
Роскосмос е готов със списъка с украинските предприятия, които Русия ще подготви за работа

Роскосмос е готов със списъка с украинските предприятия, които Русия ще подготви за работа

Държавната корпорация Роскосмос обяви кои са интересуващите я предприятия с космическа дейност, и публикува съответния списък в своя официален уеб сайт, съобщава KALDATA..

В Днепър, Роскосмос се интересува от конструкторското бюро Южное и от завода Южмаш. В Киев държавната руска компания възнамерява да подготви за работа завода Арсенал, предприятието Киевприбор и Киевския радиозавод. Що се отнася до Харков, Роскосмос ще вземе научно-производственото предприятие Харктрон-Аркос, специализираното конструкторско бюро Полисвит и научно-производственото предприятие Обединение Комунар.

Генералният директор на Роскосмос Дмитрий Рогозин заяви, че държавната космическа компания на Русия се интересува преди всичко от това, което винаги е било неразделна част от единното космическо семейство на Съветския Съюз. Дмитрий Рогозин добави, че Роскосмос успешно ще подготви за работа тези предприятия, ще даде нормален живот на хората, ще възстанови производството и ще даде работни места на гражданите. Сега Рогозин каза следното:

„В продължение на много десетилетия конструкторското бюро Южное разработваше ракетно-космическа техника съвместно и плътно с предприятията на РСФСР. В постсъветско време Русия продължи това плодотворно взаимодействие. Но след събитията от 2014 година всичко това бе прекратено“ .

По всичко личи, че Русия иска да си вземе обратно всичко, което е било построено по времето на СССР, като в този случай става дума за космическата промишленост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Копейкин
    Грабители и убийци. Марш в Блатная!
  • 2
    2
    Барут Тротилов
    Ами елате да си вземете и тук ,каквото е останало от преди 33г. И да се затваряме завинаги. Започвайте да строите Великата Евразийската стена. Когато станете малко европейци гражданята ви сами ще я съборят някой ден през 2122г.
  • -2
    1
    Пенчо
    БРАВО.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари