Русия и Иран засилват политическото и икономическото си сътрудничество

1
Русия увеличава усилията за изграждане на връзки с Иран и други незападни страни, откакто нахлу в Украйна през февруари
Русия увеличава усилията за изграждане на връзки с Иран и други незападни страни, откакто нахлу в Украйна през февруари Снимка: AFP / архив

Русия увеличава усилията за изграждане на връзки с Иран и други незападни страни, откакто нахлу в Украйна през февруари

Руският президент Владимир Путин и иранският му колега Ебрахим Раиси проведоха телефонен разговор, в който обсъдиха задълбочаване на сътрудничеството между двете страни в политиката, икономиката и търговията, предадоха Ройтерс, ТАСС и БТА, като се позоваха на Кремъл.

Обсъдени бяха редица актуални въпроси от двустранния дневен ред с акцент върху по-нататъшното засилване на взаимодействието в политическата и търговско-икономическата област, включително транспортно-логистичната сфера. Постигнато беше съгласие за активизиране на контактите между съответните руски и ирански ведомства“, съобщи днес пресслужбата на Кремъл, без да уточнява кога се е провел разговорът.

Русия увеличава усилията за изграждане на връзки с Иран и други незападни страни, откакто нахлу в Украйна през февруари. Киев и Западът обвиняват Москва, че използва ирански дронове за удари по украински енергийни обекти. Тази седмица висш руски служител по сигурността посети Техеран и се срещна с ирански ръководители, а двете държави обещаха да изграждат по-близки отношения, посочва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари