„Русезнание“ само за три дни

0

Повече от 200 ученици се включиха в образователната програма на Регионален исторически музей – Русе „Русезнание“ само за три дни.

Заниманията на децата от училищеВъзраждане“ се проведоха в Историческия музей и Екомузей с аквариум под ръководството на музейни педагози. Чрез тематични беседи и практически уъркшопи, второкласниците се запознаха с детайли от развитието на Русе, както и с имената на града през различните периоди от неговото развитие.

Децата научиха какво е музей, кой и как събира артефактите, които се показват, как се съхраняват и какво разказват различните експонатите. Познавателните игри помогнаха на учениците да формират умения за извличане на информация от предмети – да ги описват, датират и да изказват хипотези за техния произход и предназначение. Досегът с реалните експонати в Историческия музей съдейства за по-лесното възприемане, осмисляне и интерпретиране на наследството. Третокласниците от училището пък се запознаха с устройството и местообитанията на водолюбивите птици, научиха как се придвижват, с какво се хранят. Практическите занимания в зала „Блатна екосистема“ на Екомузей с аквариум имат за цел провокиране на траен интерес към природните дадености на региона и формиране на екологична култура у подрастващите.

През декември учениците от „Възраждане“  проведоха занимания, посветени на влечугите. Занятията се случиха в Терариума на Екомузей с аквариум, а отглеждания там царевичен смок, албинос, помогна на децата да преодолеят страха си от змиите.

Заниманията на учениците от училищеВъзраждане“ са част от Националната програма "Създаване на съвременна образователна среда", Модул: "Музеите като образователна среда" на Министерството на образованието и науката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари