Русенци засаждат 3000 фиданки на старо сметище

7
Целта им е в следващите 4 години да има около 10 000 засадени дървета
Целта им е в следващите 4 години да има около 10 000 засадени дървета Видео: NOVA

Целта им е в следващите 4 години да има около 10 000 засадени дървета

Парк на мястото на сметище? Възможно ли тази идея да се реализира и у нас? Доброволци от сдружение "СъГраждани" започват засаждане на 3000 фиданки в Русе, предава NOVA.

“С тази инициатива целим едно бивше сметище да бъде рекултивирано и да се превърне в един крайградски парк. Една от целите ни е да направим нещо срещу екологичните проблеми на град Русе, каза Боян Боцев, организатор.

За втора година засаждаме дървета. Тази година те са 11 пъти повече от предходната година”, каза зам.-кметът на община Русе.

Целта им е в следващите 4 години да има около 10 000 засадени дървета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Бат Пеню
    Садят фиданки, а отстреща в кадър се вижда силно пушещ комин. Зам.-кметът Недев пъчи наедряло шкембе и се опитва да си пише актив. Фиданки да се съдят е чудесно, но да няма отровно пушещи комини на предприятия е еоще по-добре. Къде е Ванко Кесийков днес е почивка от НС, защо не се включва в тази инициатива, нали много обичал да сади длъвчета, от малък правел това. А тази журналиска с обратната захапка и оределите зъби е по-добре Нова ТВ да я сменят.
  • -3
    3
    Даниела иванова
    Инициативата за засаждане на дървета е добра но на сметището не е подходящо защото е имало пластмаси гумикоито се разлагат трудно.дървртата ще изсъхнат още първата година.
  • 10
    2
    Еколожката
    Гробищата с глоби, а за таз гора ще има ли глоби за кмета, ако не я поддържа?
  • 8
    1
    the master of the selfie
    Докато в общината цари разврат, русенци действат и правят нещо за градът въпреки общината. Хм да ги обложат с данък някакъв или поне да ги задължат да поддържат парка в следващите 20тина години а?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари