Русенци засадиха първата си коледна гора

3

Десетки русенци превърнаха 1 март в троен празник – Баба Марта, Деня на прошката Сирни Заговезни и раждането на първата Коледна гора в града.

Родители с деца, възрастни семейства и млади хора се събраха в Парка на възрожденците, за да се обединят в името на зеления облик на Русе и любовта към града си. Личен пример дадоха кметът Пенчо Милков със семейството си и неговите заместници Магдалина Илиева и Димитър Недев, информира Русе медиа.

Организаторите от фейсбук групите „Обществен съвет Русе“ и „За чисти въздух и вода“ бяха подготвили заедно с общината елхички, които се закупуваха от желаещите да участват, и лопати. Някои от хората си носеха и собствени дръвчета, запазени от Коледните празници. Специалистите от общинския отдел „Екология“ и ОП „Паркстрой“ помагаха в изкопаването на дупки при нужда и съвет къде и как да се засади дръвчето.

Емоцията за децата беше огромна, тъй като за много от тях това бе първото засаждане на собствено дърво. Те се вълнуваха как да го обозначат, за да знаят коя е тяхната елхичка и да се грижат за нея.

"55 нови дървета и десетки обичащи Русе съграждани изпълниха днес Парка на Възрожденците! Всяко семейство, всеки човек може да засади дърво. Дърветата струват малко пари, но времето, в което копаеш земята, поставяш го, зариваш го и с надежда му вдъхваш живот за десетки години напред, е неповторимо.

Акцията днес се роди в интернет от група граждани преди два месеца. Ето я готова.

Русе ще бъде отново един от най-зелените градове в България. За това се изисква желание в русенци да стане и подкрепа от общината. Днес сред съгражданите ни бяха и работници от Паркстрой, които осигуриха всичко необходимо, като лопати и вода. От нас бяха доброто настроение и копането на дупките", сподели по-късно кметът на Русе - Пенчо Милков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари