Русенци трябва да плащат винетка, за да отидат на работа

4
Звучи много странно да живееш в квартал на Русе, да излезеш с автомобила си до центъра и да си купиш винетка
Звучи много странно да живееш в квартал на Русе, да излезеш с автомобила си до центъра и да си купиш винетка

Русенци са направили подписка и подготвят протест

Работещите в една от големите индустриални зони на Русе не са съгласни да плащат винетки, само защото местоработата им е на около 6-7 километра от града. Хората разказват, че знакът за изискване на винетка бил поставен наскоро. Настояват да се премести, тъй като това ще облекчи бюджета не само на работещите в зоната, които пътуват с колите си, но и на фирмите, които осигуряват служебен транспорт, предава NOVA.

В крайградския квартал „Образцов чифлик” вече са направили подписка и подготвят протест, защото трябва да имат винетка, за да стигнат до домовете си.

„Ние пътуваме с лични автомобили и си купуваме винетки, защото знакът за винетка се намира пред индустриалната зона. Нашето предложение е той да се премести  след нея, за да не се плащат винетки. Разходите, които АПИ изразходва, да се прехвърлят към общината”, смята Пламен Паскалев.

„В двата квартала живеят около 600 души и за мен тази ситуация е пълен абсурд. Не може шефът на АПИ да ходи по софийските квартали, а аз тази сутрин да се събуждам с протест”, посочи кметският наместник ДЗС и „Образцов чифлик“ Красен Колев.

„Има внесена подписка в общината от живущите. Звучи много странно да живееш в квартал на Русе, да излезеш с автомобила си до центъра и да си купиш винетка”, каза Красимир Манев от Инициативен комитет за протест.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари