Русенци сигнализират за опасен мост

5
Проектантът на моста е заявил, че откакто е изграден мостът не е ремонтиран, минимум 25 години по него не е имало никакви интервенции, освен частично преасфалтиране
Проектантът на моста е заявил, че откакто е изграден мостът не е ремонтиран, минимум 25 години по него не е имало никакви интервенции, освен частично преасфалтиране Видео: БНТ

Мостът при бившото предприятие „Локомотивен и вагонен завод“ в Русе, което отдавна пустее, е в окаяно състояние, сигнализират зрители на БНТ

Съоръжението, което е връзката на града с Източна промишлена зона и Дунав мост, не е ремонтирано от 25 години.

Ролковите лагери в западната част на моста са почти напълно изгнили, но според специалистите все още изпълняват функцията си. Този мост е и връзка със Силистра и Добрич. По него минават много тежкотоварни камиони, които допълнително допринасят за амортизацията на съоръжението.

"Мостът не е опасен, той е в добро експлоатационно състояние и има нужда от козметични ремонти - основно на лагерите, както и на напречните фуги на моста", каза Магдалина Илиева, заместник-кмет на Русе, която се позовава на мнението на специалистите.

Проектантът на моста е заявил, че откакто е изграден мостът не е ремонтиран, минимум 25 години по него не е имало никакви интервенции, освен частично преасфалтиране.

"Това, което трябва да се ремонтира са 54 ролкови и 102 неопренови лагера - имат нужда от почистване с ръждопреобразувател, с други препарати. Основните проблеми при мостовете са напречните фуги - има около 63 м отворена фуга, тези профили на напречните фуги трябва да бъдат подменени", коментира Магдалина Илиева.

И подчерта, че ще се опитат да намерят средства за финансиране на ремонта на този мост, както и на моста при пътен възел "Максим Горки" в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари